De Reiki Ray energieŽn en de verdeling in banden

Binnen een aantal systemen wordt beweerd dat de Reiki Ray Energieen, mogelijk bestaan uit 8 verschillende frequentie banden.

(Wellicht valt dit het gemakkelijkst te vergelijken met de banden die een radio kent: korte golf, middengolf, lange golf, enzovoort. Ook het kleurenspectrum is een goede vergelijking, omdat ook kleuren uit frequenties bestaan)

De verdeling van de 8 Reiki Ray Energie frequentiebanden zou als volgt kunnen zijn:

  • Band 1: Reiki op master niveau van de 'standaard modaliteiten' (Zoals -bijvoorbeeld!- Usui, Usui/Tibetan, Essential, Sacred Path Reiki, Seichim, Sekhem, Renegade Reiki, en zo voorts).
  • Band 2: Karuna Reiki op master niveau (of de Lightarian Buddhic Boost)
  • Banden 3 tot en met 8: Lightarian Reiki, levels 1 (band 3) tot en met Lightarian Reiki - level 6 (band 8)

De bovenstaande opsomming zegt eerlijk gezegd niets over het effect wat een bepaald niveau, een bepaalde energie van ťťn van de Reiki Ray Energy banden tewerk kan stellen.

De frequentie van de energie van de behandelaar (Reiki Practitioner) kan nog zo hoog zijn: de ontvanger bepaald uiteindelijk de hoeveelheid energie, de mate van energie (zeg maar frequentie), en het doel van de afname van deze energie... !!!

Ter vergelijking: ongeacht de waterdruk die het waterbedrijf u levert, u bepaalt als afnemer zelf wel wanneer, hoelang en hoe ver u de kraan openzet.

Nog een vergelijking: de kracht van een radiozender zegt niets over de manier waarop de ontvanger er mee omgaat: Het maakt dus niets uit hoe 'sterk' de zender is. Ongeacht hoe hard de radio staat, hoe zuiver de radio staat, hoe lang er geluisterd wordt... het is allemaal afhankelijk van de ontvanger, NIET van de zender!

Los hiervan is het opmerkelijk hoeveel mensen die verschillen tussen de systemen ervaren!

Veel mensen hebben laten weten dat zij de Seichim energieen wat 'vrouwelijker' vinbden dan de Usui Reiki achtige systemen.

Tevens ervaart nagenoeg iedereen de Karuna energieen als gevuld met 'medeleven', compassie, warmer, en -in de regel- krachtiger dan Reiki en Seichim.


Lightarian Reiki gaat wat frequenties betreft verder waar de energetische band van Karuna ophoudt. Lightarian Masters hebben allemaal de ervaring dat de door hun af te geven hoeveelheid energie, na de afstemming op de Lightarian Reiki banden, aanmerkelijk is toegenomen.

Een paar andere characteristieke verschijnselen van Lightarian Reiki zijn onder andere dat het gebruik van symbolen niet langer nodig is, en dat de sessies om iemand te behandelen in progressieve mate korter worden, en ook door cliŽnten als krachtiger worden ervaren.

CET - Centrum voor EnergyTraining